FCK tager tredjeplads efter Horsens-sejr

FC København kom bagud fra start, men vendte kampen til en sejr og mulighed for at spille europæisk i næste sæson.

FC København vendte fredag aften 0-1 til en sejr over AC Horsens i et intenst Superligaopgør, hvor Horsens brændte et straffespark og med én mand sendt tidligt i bad med direkte rødt kort.

AC Horsens lagde nemlig hårdt fra land fra kampens start og efter blot tre minutter kunne scoreboardet have skiftet fra 0-0 til 1-0 i AC Horsens’ favør. Den gule ubåd fik tilkæmpet sig et straffespark, men Kjartan Finnbogason fik ikke netmaskerne til at blafre bag Stephan Andersen i FC København-målet.

Efter ni minutters spil kunne Stephan Andersen ikke længere holde buret rent, da AC Horsens forsvarsspiller Alexander Ludwig efter et langt indkast kunne bringe østjyderne foran 1-0 med sit første ligamål i sæsonen.

Syv minutter senere var det FC Københavns Federico Santander, der kunne bringe balance i regnskabet, da han strøg alene igennem Horsens-forsvaret og sendte læderet ind bag reservemålmanden Marcus Bobjerg i AC Horsens-målet til 1-1.

I første halvlegs tillægstid nappede FCK føringen, da Federico Santander igen viste målnæsen. Halvleg og 2-1 til Københavnerne.

I anden halvleg jagtede AC Horsens det udlignende mål til 2-2, men i stedet kunne FCKs Erik Johansson pande bolden i kassen til 3-1 efter 62 minutters spil. Den stilling holdt indtil det 90. minut, hvor Rune Frantsen kunne reducere til 2-3 på et hovedstød kort før slutfløjt.

I kampens allersidste intense sekunder nedlagde AC Horsens’ Mads Juel Andersen FC Københavns målhelt Federico Santander som bagerste mand og fik direkte rødt.

Dermed er FC København tæt på bronzemedaljerne i Superligaen. Hvis den placering holder sæsonen ud, så vil FCK have mulighed for at spille med i Europa.

Velkommen til at følge vores blog for at modtage flere nyheder om billige fodboldtrøjer med tryk.