da Andre Billige fodboldtrøjer med tryk Ayew udjorde procedurer

Et forsinket mål fra forsvareren John Brooks hjalp USA til at vinde 2-1 over Ghana i deres FIFA World Cup-åbner i Natal mandag.

Supportere havde næppe fundet deres pladser til gruppe G-sammenstød, da USA-kaptajnen Clint Dempsey fandt netværket efter blot 29 sekunder på Arena das Dunas.

Men Ghana syntes at have tjent en uafgjort, da Andre Billige fodboldtrøjer med tryk Ayew udjorde procedurer otte minutter fra tiden kun til anden halvdel af stedfortræder Brooks for at lede hjem den 86. minuts vinder, da USA lavede en vinderstart i gruppe G.

USAs sejr – deres første mod Ghana i to tidligere forsøg på verdensmesterskabet – var netop resultatet, at Jurgen Klinsmanns mænd havde brug for efter Portugals drubbing i hænderne på Tyskland.

Ghana-træner James Kwesi Appiah belønnede Jordan Ayew med et sted i start XI efter at den unge angriber kom ud af bænken for at score et trick mod Sydkorea i forrige uge, mens stjerne duo Kevin-Prince Boateng og Michael Essien var blandt substitutionerne.

Der var ingen overraskelser for USA, hvor Jurgen Klinsmann navngav det samme hold, der slog Nigeria i deres sidste præ-World Cup kamp næsten for to uger siden.

Fans i Brasilien var blevet behandlet til et målglut, da turneringen startede i sidste uge, og det var ikke anderledes mandag da Dempsey bedøvede Ghana inde i åbningsminuten.

Seattle Sounders kørte frem inden for straffesparket Billige Griezmann tøj til børn og glidede forbi Ghana-forsvareren John Boye, inden han placerede bolden i bunden til højre hjørne – det femte hurtigste mål i verdensmesterskabets historie.

Jozy Altidore fordoblede næsten USAs fordel i det 19. minut, efter at Fabian Johnsons lave kryds fandt den tårnhøje angriber inde i seks værfter, men hans forsøg på mål blev blokeret.